Græskarsuppe med solsikkefrø

Hokkaidosuppe med solsikkefrø.

Jeg elsker en dejlig varm suppe i efterårets kolde vejr. Og i en græskarsuppe, er der virkelig knald på farven, hvilket giver ekstra energi, til en grå efterårstid.
Desuden elsker jeg at spise årstidens frugt og grønt, og Hokkaido har sin højsæson i efteråret, lige i den tid, der passer så godt med at begynde på de varme supper. 
Oftest vil man toppe med græskarkerner men jeg synes virkelig det giver en god smag, at toppe suppen med solsikkefrø i stedet. Men valget står dig frit :) 

Græskarsuppe med solsikkekerner
Ingredienser
  • 1 hokkaido græskar
  • 1 løg, grofthakket
  • 4 fed hvidløg hakket
  • 2 gulerod, i skiver
  • 4 kartoffel, i skiver
  • 1 knivspids rød chili, finthakket
  • 0,50 tsk stødt spidskommen
  • 0,5 tsk ingefær, fintrevet
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 2,50 dl piskefløde
  • 1 spsk olivenolie
  • 0,50 øko citron
  • sort peber

Topping

  • 1 dl græskarkerner
  • 1 tsk smør
  • Salt og peber efter behov

 

Sådan gør du

Skær skrællen af Hokkaido græskaret af, og fjern kernerne ved at skære græskaret midt over, og skrab kernerne ud med en ske. 

Olie varmes op i en stor sauterpande eller gryde, og alle grøntsagerne puttes i og sauteres sammen med krydderierne ved middelvarme i 1-2 minutter.

Grøntsagsbouillonen hældes i, så grøntsagerne er dækket ca 2/3. (spar lidt på væsken, og lav hellere suppen lidt for tyk end for tynd, da du altid kan tilføje mere væske)

Lad suppen koge i 15-18 minutter under låg. Blend suppen med en stavblender til den er helt glat. Tilsæt til sidst citronsaft og fløde, og blend igen. Smag til med salt og peber. 

 

Topping

Rist solsikkekerne i lidt smør på panden under middelvarme under omrøring, til de er gyldne. Tag dem af varmen og drys med lidt salt. 

Top suppen med solsikkekerner. 

 

Velbekomme,

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort