Knækbrød med masser af frø og kerner

Knækbrød med masser af kerner og frø er virkelig en stor farvorit for mig. Og med hytteost ovenpå, udgøre det den perfekte eftermiddagssnack til den lette sult. 

Dejen tager 5 minutter at lave, og med en bagetid på 25 minutter, har du altså lækre hjemmelavet knækbrød på 30 minutter! 

Knækbrød med masser af kerner og frø

Ingredienser
  • 1 dl hvedemel
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl chiafrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl hørfrø
  • 0,5 tsk. flagesalt
  • 1⁄2 dl olivenolie
  • 1-1,5 dl vand

SÅDAN GØR DU

  • Tænd ovnen på almen 175 grader
  • Kom alle ingredienserne i en skål, og bland dem godt sammen til en klistret dej.
  • Lad det stå i 5-10 minutter på køkkenbordet, så dejen samler sig, og placér den derefter mellem to stykker bagepapir.
  • Rul dejen ud til et tyndt, jævnt lag med en kagerulle. Fjern det øverste lag bagepapir, og skær snit med en kniv i den størrelse, du ønsker dine knækbrød.
  • Placér bagepapiret med knækbrødene på en bageplade, og sæt den i ovnen i 25 minutter. (Knækbrødene er færdige, når de er sprøde og let gyldne.)

 

DERFOR ER RETTEN SKINFOOD:

 Græskarkerner er noget af det bedste for hud og hår. Græskarkerner og chiafrø er rige på omega 3 og 6, hvilket bidrager med ekstra fugt til huden indefra. Fedtsyrerne er også med til at mindske inflammation, som kan være årsagen til en rød og irriteret hud. Græskarkerner, chiafrø, havregryn og solsikkekerner er desuden rige på antioxidanter og magnesium, som er med til at stabilisere blodsukkeret, og virker afslappende på musklerne samt dit stressniveau (hvilket også vil kunne ses på huden!) Herudover er havregryn og græskarkerner rige på zink, som er et af de absolute vigtigste mineraler for huden, for at bevare den ungdommelige spændstighed. 

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort