Trustpilot

Afhjælp din graviditetskvalme med akupressur

Under graviditet kan hormonelle forandringer i kroppen forårsage kvalme, og under fødslen kan kvalme opstå som følge af smerter. Gennem mine akupunkturkuser, vil jeg gerne videregive min viden til dig, så du bedst kan lette din graviditetskvalme. 

Akupressur er en behandlingsform, hvor man anvender tryk på bestemte punkter i kroppen i stedet for nåle. Når du anvender akupressur, skal du trykke fast på punktet og lave små cirkulære bevægelser. Det er ikke nødvendigt at ramme punktet nøjagtigt, da punkternes overflade er større, end man tror, og nabopunkterne kan have samme effekt. Det anbefales at få en anden person til at udføre akupressuren, især hvis den anvendes under fødslen, så du kan spare på dine kræfter.

LÆS OGSÅ: Pas på dig selv, når du er gravid – mine 5 bedste råd

Akupressur på: Underarmen

Det første punkt er placeret på underarmen. Når du stimulerer punkterne på underarmen, er det vigtigt at mærke efter, hvor du føler, at kvalmen forsvinder bedst, eller hvor du oplever mest ømhed. For at gøre dette, skal du trykke på indersiden af underarmen fra håndleddet og op til 10-15 cm op ad armen eller endda helt op til albuebøjningen. Det er vigtigt at dvæle på de områder, hvor du føler ømhed eller oplever, at kvalmen reduceres.

Afhjælp din Graviditetskvalme

Akupressur på: Foden

Du kan også anvende punktet på fodens inderside. For at finde punktet, skal du finde stedet på foden, hvor knysten er placeret. Derefter skal du bevæge dig lidt længere hen mod hælen for at finde det relevante punkt.

Afhjælp din Graviditetskvalme

 

Akupressur på: "Maven"

Træthed kan forårsage kvalme, især i graviditetens tidlige stadier. Hvis dette er tilfældet, kan du stimulere et mavepunkt, som faktisk er placeret på benet. For at finde dette punkt, skal du følge kanten af skinnebenets yderside og bemærke, at knoglen begynder at kurve lidt udefter nær knæet. Det er her, punktet er placeret.

Afhjælp din Graviditetskvalme

 

Er det farligt at bruge akupressur som gravid?

Det er vigtigt at påpege, at din egen behandling sker på dit eget ansvar, og du bør altid være opmærksom på dette. Hvis du mod forventning oplever ubehag under akupressur, skal du straks stoppe behandlingen. Det er dog vigtigt at bemærke, at der er et bestemt punkt, som ikke anbefales til gravide kvinder, medmindre de har passeret uge 37. Dette punkt er kendt som "milt 6" og er placeret på indersiden af underbenet. Du kan se placeringen af punktet på billedet.

 Afhjælp din Graviditetskvalme pkt 4

 

 

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort