Trustpilot

Baby og bad

Dette blogopslag omhandler et emne, som mange forældre kan forholde sig til: at bade en baby. Når du som forælder er ny i gamet, kan det virke overvældende og endda lidt skræmmende at skulle bade din lille nyfødte. Men det behøver ikke at være så svært, og i dette blogopslag vil jeg dele mine tips og tricks til at gøre babybadet til en behagelig og hyggelig oplevelse for både dig og din baby.

Hvornår må man vaske en nyfødt?

Det er normalt sikkert at vaske en nyfødt baby fra dag 1, men det anbefales normalt at vente, indtil navlestrengen er helet, før man tager et fuldt bad med babyen, fordi der ellers er en indgangsvej til infektioner ved navlen. Når navlestrengen er helet, kan du tage et fuldt bad med din baby.

Hvor længe må baby være i bad?

Det anbefales at babyer ikke skal være i bad i mere end 5-10 minutter ad gangen, da for længe i vandet kan tørre ud og irritere deres sarte hud. Derudover kan de også blive kolde. Det er vigtigt at overvåge din baby i badet for at sikre, at de ikke bliver udsat for nogen risici. Det er også vigtigt at huske på, at babyer ikke behøver at bade hver dag, og at det er fint at vaske deres ansigt, hænder og bleområde i stedet for et fuldt bad hver dag, medmindre de er blevet snavsede eller svedige.

Hvornår må man bade baby med sæbe?

Det anbefales at vente med at bruge sæbe på din baby, indtil de er omkring en til to måneder gamle. I de første par uger efter fødslen har nyfødte normalt en beskyttende hinde på deres hud, der hjælper med at forhindre infektioner, og som kan blive påvirket af sæbe og andre produkter. Efter et par uger kan du gradvist begynde at bruge en mild babysæbe, hvis det er nødvendigt, når du bader din baby. Brug kun en lille mængde sæbe, og undgå at få det i øjnene eller ørerne på din baby. Det er også vigtigt at vælge en mild og parfumefri sæbe specielt formuleret til babyer for at undgå irritation af deres sarte hud. Husk også at skylle din baby grundigt med rent vand efter brug af sæbe for at fjerne alle sæberester.

Hvordan vasker man en baby?

1. Fyld en balje eller badekar med varmt vand, cirka 36-38 grader, til en dybde på 5-6 cm.

2. Forbered alt, hvad du skal bruge, inden du begynder at vaske din baby. Du vil typisk have brug for en vaskeklud, en mild babysæbe (hvis baby er over 1 måned), håndklæde og en ren ble.

3. Sørg for, at omgivelserne er varme og trygge. Badeværelset, hvor du vasker din baby, skal være varmt. 

4. Placer forsigtigt din baby på ryggen i din underarm og dæk deres mave med en varm og våd vaskeklud for at holde temperaturen.

5. Brug en vaskeklud, vat eller blød bomuldsklud til at vaske din babys krop forsigtigt med en mild babysæbe. Start med ansigtet og arbejd dig nedad. Undgå at få sæbe i øjnene og mund. Vask også forsigtigt deres hår med en mild babysæbe.

OBS: Når din baby er mellem 0-6 måneder, anbefales det at bruge vat til afvaskning. Det er vigtigt at vælge økologisk bomuldsvat, da industrielt fremstillet bomuld ofte sprøjtes med pesticider.

Når din baby begynder at spise fast føde, kan det være en god ide at bruge små bomuldsklude i stedet for vat. Hvis du vælger engangsklude, kan du klippe dem i halve, så det er nemmere at komme til i alle folder, samtidig med at du tager hensyn til miljøet.

6. Skyl din baby grundigt med rent vand, og sørg for at fjerne alle sæberester.

7. Tør din baby forsigtigt af med et blødt håndklæde, og sørg for at tørre alle folder og hudområder grundigt.

8. Sørg for at fugte din babys hud efter badet. 

Husk altid at holde øje med din baby og støtte deres hoved og nakke, mens du vasker dem, og sørg for at tage alle forholdsregler for at sikre deres sikkerhed i badeværelset.

Produkter til bad af baby 

Find baby badesæbe fra Amazing Space og KRAES her.

Find fugt til babyhud fra Amazing Space, KRAES og Naturlig Olie her. 

 

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort