Trustpilot

Hvad fortæller din hud dig? - Akne

Ved at kortlægge din akne i ansigtet kan du lære meget om din generelle sundhed. De fleste af os oplever, at vores akne popper op i de samme områder hver gang. Ifølge en gammel ayurvedisk teknik kaldet "face mapping" kan placeringen af din akne have noget at gøre med, hvad der foregår inde i din krop. Så læs med i dette blogopslag, og bliv klogere på hvad din hud fortæller dig. 

 

Urenheder på kæbe og hage 

Hvis du konsekvent får udbrud på din kæbe eller hage kan det betyde, at dine hormoner er ude af balance. Det er svært at fjerne bumser i disse områder. Hormoner kan få talgkirtlerne til at producere for meget talg, som kan tilstoppe porerne og skabe grobund for akne-bakterier. Hormonelle bumser kan også opstå ca. 7-10 dage før en kvindes menstruation. Så du kan takke dine hormoner.....

Akne kan opstå på grund af menstruation, graviditet, overgangsalderen eller polycystisk ovariesyndrom (PCOS). Hvis du har haft cystisk akne før, altså det samme som almindelig akne, men bare i meget sværere grad, ved du, hvor smertefuldt og ømt det kan være. Hvis du oplever dette problem ofte, kan det være en god ide at få tjekket dine hormoner for ubalancer.

Din hudlæge kan anbefale:

- P-piller

- Spironolacton (lægemiddel mod akne)

- En antibiotikum, som kan være en pille eller en creme, du smører på huden.

Urenheder nær kanterne af dit ansigt

Hvis du får udbrud nær kanterne af dit ansigt kan det betyde, at dine  skønhedsprodukter tilstopper dine porer. Selvom det kunne falde ind under kategorien hormonel akne, er det sandsynligt, at det skyldes irriterende og tilstoppende ingredienser i dine hudpleje og makeup produkter, som indeholder olier og kemikalier, der vil tilstoppe eller irritere porerne. Det anbefales her, at tjekke ingredienserne i dine produkter for parfume og kemikalier, der kan irritere, og skifte disse hudplejeprodukter ud. 

Prøv evt. Red Clay - Pore Minimizer Mask & Exfoliator, som er en maske der renser dybt, ved at absorbere urenheder og "døde" hudceller, samt rense tilstoppede porer. Det gør denne maske til et must-have for alle med problemhud, uren hud og akne.

 

Urenheder på kinderne

Hvis du får urenheder på dine kinder kan være et tegn på for højt sukkerindtag eller toksiner fra miljøet. Ved at rydde op i din kost og begrænse dit indtag af søde sager kan du måske hjælpe med at rense op for urenheder på kinderne. Derudover kan små mængder røg, sod og snavs i luften trænge helt ned i de dybere lag af hudens yderste lag, tilstoppe porerne og forårsage dehydrering.

Mens luftforurening kan være svært at undgå, er det vigtigt at vaske dit ansigt i slutningen af dagen for at fjerne opbygning af akne. At holde din telefon og pudebetræk rene hjælper også med at reducere akne i dette område. Når du vasker dine pudebetræk, anbefales det at bruge et parfumefrit vaskemiddel for at undgå muligheden for at irritere din hud.

 

Urenheder i midten af panden

Hvis du får udbrud midt på panden kan det betyde, at du har problemer med fordøjelse eller din blære. Urenheder i dette område er ofte forbundet med fordøjelsessystemet og kan indikere, at din krop har svært ved at nedbryde visse fødevarer. Der er også en sammenhæng med din blære, hvilket viser, at du måske er dehydreret.

Urenheder i panden skyldes ofte:

- Stress

- Mangel på søvn

- Dårlig kost

- Dehydrering

At skære ned på sodavand og kulsyreholdige drikkevarer er et godt skridt mod at reducere akne i dette område. Prøv at drikke grøn te i stedet - den er fyldt med antioxidanter, som er gode for dig! 

Prøv Timeless - Green Tea & Red Clover fra Amazing Space. 

 

Urenheder mellem dine øjenbryn 

 

Urenheder i dette område kan skyldes:

- At man spiser meget sukkerholdige og fedtede forarbejdede fødevarer

- At drikker meget alkohol

- Madallergier og -intolerancer

Fødevarer med højt fedtindhold hæmmer blodgennemstrømningen og cirkulationen og fører til oppustethed. Sukker kan skabe inflammation og føre til rødme og urenheder. Alkohol skaber inflammation i din hud og kan dehydrere. Det mindsker også din krops niveau af vitamin A, en kraftig naturlig antioxidant, der hjælper med cellefornyelse.

Du kan bekæmpe akne mellem dine øjenbryn ved at vedtage en sund kost. Prøv og vælg lettere og sundere fødevarer og undgå "tunge" fødevarer lavet med masser af smør. 

 

Urenheder over øjenbrynene 

Hvis du oplever udbrud over øjenbrynene, kan det betyde, at dit immunsystem er udfordret. Det kan også være et tegn på, at du er ved at blive syg. For at mindske udbruddene anbefales det at:

- Undgå at spise sukkerholdig og fedtet mad.

- Få mere søvn.

- Drik mere vand (tilføj eventuelt lidt citron).

- Prøv at eliminere stressfaktorer.

Vær opmærksom på, at et dårligt fungerende immunsystem kan påvirke hele kroppen og øge risikoen for sygdom. Derfor er det vigtigt at pleje dit helbred og styrke dit immunsystem. Prøv at få en varieret kost med masser af frugt og grøntsager, og motioner regelmæssigt.

 

 

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort