Trustpilot

Pas på dig selv, når du er gravid – mine 5 bedste råd

Folk er så søde, når man er gravid. De ser man stråler og de synes aldrig man har været smukkere. Og hvor jeg elsker den glæde folk ser I os som gravide. MEN da jeg selv var i tredje trimester, følte jeg mig bestemt ikke som en strålende kvinde. Nok nærmere som en kvinde med alt for mange væskeophobninger, og en kvinde der kunne sove døgnet rundt og stadig være lige så træt som en mor med et par kolik-tvillinger. Jeg gjorde en dyd ud af at huske selvomsorg og rettet lidt af fokus mod mig og ikke kun baby, da det jo trods alt er min krop hun boede i, og hendes hjem skulle jo være så sundt, frisk og godt som muligt!. Derfor er det min klare holdning at det allerbedste, du kan gøre for din baby, er at passe godt på dig selv.

Hernedenfor får du mine 5 bedste råd til, hvordan du passer på dig selv som gravid.

 

FÅ NOK SØVN

Som gravid er man godt igang med at skabe et nyt menneske, og det er noget der trætter! Alle celler, muskler og nervebaner i din krop er på overarbejde. Så hvis du (ligesom mig) føler dig ekstra mat i betrækket, er det med rigtig god grund. Man vil jo allerhelst være en powerkvinde, der kan alt på én gang og gerne lidt mere, men skru tempoet ned og få ekstra søvn, når du føler, du har behov for det. Der er intet der er vigtigere end at du og baby har nok energi til det hårde arbejde.

Det betyder også, at det er helt fair at sige nej til sociale arrangementer og andre ting du ikke kan overskue eller se glæden i lige nu.

Sørg også for at holde pauser i løbet af dagen, hvor du lige trækker vejret. Hvil, når du kan. Du kan se frem til mange søvnløse nætter i din kommende tid, så und dig selv søvn og ro i den sidste tid.

 

PAS GODT PÅ DIN HUD

Mange oplever at deres hormoner går amok under graviditeten. Det kan vise sig i form af bumser, røde knopper eller uønsket hårvækst. Det kan være en vanskelig proces at skulle igennem, når kroppen forandrer sig, særligt fordi hormonerne kan ændre sig hele tiden og der derfor kan være svært at være på forkant mod udbrud. Få under alle omstændigheder en god daglig hudplejerutine, så du virkelig føler, du gør noget godt for dig selv. Det er selvfølgelig endnu vigtigere at passe på hvad du putter på din hud når du er gravid, da din hud absorbere alt hvad du putter på den. Her kan du med fordel bruge plejeprodukter fra Amazing Space, som bruger naturlige ingredienser.

Husk at smør din mave ind. Jeg brugte Pretty and pregnant oil under hele graviditeten. For når babyen begynder at vokse godt til, kommer maveskindet på hårdt arbejde. Så det er en god idé at have lidt ekstra fokus på huden på din mave imens. Jeg fik faktisk ikke et eneste strækmærke under min graviditet, og jeg tror nu på at jeg kan takke Pretty and pregnant oil for det!

 

FÅ LÆKRE BEHANDLINGER

Forkæl din krop med lækre massager, ansigtsbehandlinger, zoneterapi og andre terapiformer til krop og sjæl. Prøv dig frem og se hvad der passer netop til dig. Du vil gennem de fleste behandlinger få arbejdet med kroppens muskspændinger og affaldsstoffer og man kan næsten heller ikke undgå at kroppens egne lykkehormoner endorfiner bliver frigivet, under en behandling. Og det er jo sådan at de følelser du har, kan baby også mærke. Så skru op for lykkefølelsen! 

 

HOLD DIG HYDRERET

En grundregel er at vi gerne skal drikke 2 liter vand dagligt, men når du er gravid skal du drikke endnu mere! Mange gravide er super tørstige, så de får egentlig rigelige mængder af vand, men kroppen har måske svært ved at optage væsken korrekt, og der kan du ved at tilsætte en tsk. sukker og en smule salt i vandet hjælpe kroppen på vej.

 

BEVÆG DIG

Bevægelse er altid godt for kroppen, og det er værd at huske på at din krop snart skal gennemgå det absolut fysiske hårdeste præstation overhovedet - fødslen. Så kom ud og gå nogle ture eller fortsæt med den træning som du normalt laver, så lang tid du kan i din graviditet. Er du meget besværet af din graviditet, kan du vælge blidere træningsformer såsom gåture, yoga eller pilates. Er selv dét en udfordring kan du istedet at tage en tur i svømmehallen. Der er flere svømmehaller med varmvandsbassiner og graviditetssvømning som jeg selv var meget glad for at gå til. Det aflaster virkelig kroppen at blive næsten vægtløs i den times tid en svømmetime varer.

 

Kærligste,
Anne-Mette 

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort