Risotto - med knoldselleri istedet for ris
Jeg spiser sjældent knoldselleri, da jeg ikke bryder mig så meget om smagen. Dog er denne ret virkelig en af mine ynglings! Man får den lækre smag fra risotto men uden retten bliver alt for fed.
Virkelig lækker ret i både smag og konsistent!
Ingredienser
- 1 knoldselleri
- 2 løg
- 2 spsk. olivenolie
- 2 tsk. urtebouillon
- 3 dl lunkent vand
- 5 spsk. revet parmesanost
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- Skal fra 1 citron
Topping
- 400 g rejer
- 1 tsk.finthakket frisk chili
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk. olie
- 2 drys havsalt
- 4 spsk. frisk koriander
- 4 tomater
Sådan gør du
- Skræl sellerien, og riv den på rivejernets grove side.
- Skræl løget, og skær det i tern. Varm olien op i en stor gryde, og svits selleri og løg i 4 min., mens du rører rundt.
- Rør bouillon ud i vandet, og hæld det over selleri-løg-blandingen.
- Kom herefter parmesanost, salt, peber og citronskal i. Rør rundt i et minuts tid, hvorefter du lader blandingen simre i 5 min. ved svag varme.
- Halver tomaterne, og bag dem i ovnen i 15 min. ved 175 grader.
- Vend tigerrejerne sammen med chili, hvidløg, olie og salt. Steg dem på panden i 3-5 min.
- Anret selleri-løgblandingen, de bagte tomater og tigerrejerne hver for sig i en skål eller på en tallerken og top med koriander
Velbekomme,
Anne-Mette