Denne opskrift er perfekt til morgenmad eller brunch. Avocado er kendt for at være en superfood, fyldt med sunde fedtstoffer, fibre og vitaminer, mens pocherede æg er en fantastisk kilde til protein. Og bare rolig - det er slet ikke så svært at lave et pocheret æg, som du tror.
Kombinationen af de to på ristet brød er både mættende og velsmagende. Så læs med her, og jeg vil vise dig, hvordan du kan lave denne nemme og velsmagende ret, som kun tager 10 min!
Ingredienser
2 personer
2 skiv.groft brød
6 spsk.eddike
4 æg
2 modne avocadoer
½ citron, saften
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
1 tsk.solsikkefrø
1 tsk chiafrø
1 tsk sesamfrø
Basilikumsblade
Sådan gør du:
- Start med at riste dit brød.
- Bring ca. 2 liter vand i kog i en gryde, og tilsæt eddike.
- Slå dine æg ud i en kop, ét ad gangen.
- Når dit vand er kogt op, skruer du lidt ned igen - vandet må ikke være kogende når ægget kommer i.
- Pisk kraftigt i vandet, og hæld forsigtigt ægget i, ét ad gangen. Kog 3½ min. ved svag varme. Tag ægget op, og dyp det for vand.
- Skær avocadoerne i skiver, og anret på de ristede brødskiver.
- Læg æggene på madderne, krydr med salt og peber, og drys med frø og kerner.
- Skær citron ud, og pres det ud over maden.
- Pynt tilsidst med lidt basilikumsblade, og servér straks.