Trustpilot

Rugbrødssandwich med tunsalat af hytteost

Er du også træt af at spise den samme klapsammen med leverpostej hver dag til frokost? Og mangler du derfor inspiration til madpakken? Denne lette og mættende rugbrødssandwich med tunsalat af hytteost er en perfekt idé til madpakken, og så tager den ingen tid at lave - win win. 

Rugbrød indeholder mange gode fiber, protein og næringsstoffer. Rugbrød kan bidrage til en bedre mæthed, regulere blodsukker og støtte en sund fordøjelse. Det er også en god kilde til B-vitaminer og mineraler, såsom jern, magnesium og zink. 

Tun er også en god kilde til mange næringsstoffer, herunder protein, jod, vitamin B12 og omega-3 fedtsyrer.

Protein hjælper med at opbygge og vedligeholde muskelmasse og støtte en sund krop. Jod er nødvendigt for at støtte skjoldbruskkirtlen, der regulerer stofskiftet. Vitamin B12 hjælper med at støtte nervesystemet og producere røde blodlegemer. Omega-3 fedtsyrer er vigtige for hjertets sundhed og kan bidrage til at sænke betændelse i kroppen.

Så ikke nok med at det er lækkert, så bidrager indholdet altså også til din generelle sundhed - igen en win win!

Rugbrødssandwich med tunsalat af hytteost

Opskriften er til 3 personer.

Ingredienser 
Tunsalat:
200 gram hytteost
- 50 gram skyr
½ tsk. dijonsennep
- Lidt citronsaft 
- 1 tsk. honning 
- 2 dåser tun
- 1 æble 
- Salt og peber 
- Evt. basilikum eller karse
Tilbehør:
Rugbrød
- Tomat
- Rødløg
- Salat 

    Sådan gør du:

    Start med at blande hytteost, skyr, sennep, citronsaft og honning sammen.

    Put derefter din tun i en si og dræn den for væde. Skær æblet i små tern. Vend nu tun og æble i din hytteostblanding og rør det godt sammen.

    Smag til med salt og peber og evt. krydderurter.

    Skær dit rugbrød og rist det evt. hvis den skal spises hjemme - det giver en lækker sprødhed til retten. Put din tunsalat på rugbrødet, sammen med tomat og  rødløg i skiver og lidt salat. Top derefter med rugbrød igen, så det bliver til en sandwich. 

    Næringsindhold pr. person:

    Indsend en kommentar

    Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort