Trustpilot

5 vidunderlige varme spa- og helsebade

Hvem siger, at man skal besøge en fancy spa for at nyde fordelene ved et varmt og afslappende bad? Med lidt kreativitet og nogle enkle ingredienser kan du skabe din egen personlige spa-oplevelse derhjemme. I dette blogopslag vil vi præsentere fem nemme opskrifter på spa- og helsebade, som du kan lave selv og nyde i dit eget badeværelse. Uanset om du vil lindre muskelsmerter, forkæle din hud eller blot slappe af, vil disse varme bade give dig den ultimative selvforkælelsesoplevelse. Så tag et dybt åndedræt, tænd nogle stearinlys og lad os komme i gang med at skabe din egen hjemmespa!

Mælk & Honning 

Et bad med mælk og honning er en af de mest klassiske og afslappende antiage-plejende bad, som du nemt kan lave selv. Mælkens laktose og mælkesyre hjælper med at eksfoliere, forynge og blødgøre huden. Honning er rig på antioxidanter, som bekæmper frie radikaler og beskytter huden mod miljømæssige skader og tidlig ældning. Honning indeholder også naturlige sukkerarter, som hjælper med at binde og bevare fugten i huden, hvilket kan forhindre dehydrering og tørhedslinjer.

  1. Tilsæt 3 liter sødmælk og 7-9 spsk. akaciehonning i dit varme badevand.
  2. Rør rundt i vandet for at blande ingredienserne godt.
  3. Træd forsigtigt ned i badet og nyd den afslappende og fornyende effekt på din hud.

Tip: Hvis du vil give badet ekstra aromaterapi, kan du tilføje et par dråber af din yndlings æteriske olie, såsom lavendel eller eukalyptus.

Urtebad 

Et urtebad er en af de bedste måder at slappe af, lindre trætte muskler på, holde forkølelse væk og styrke dig, hvis du er virus-ramt. Urterne har en beroligende effekt på kroppen og sindet, og kan hjælpe med at reducere stress og forbedre søvnen. 

  1. Tilsæt 3 håndfulde havsalt og saften fra en citron 
  2. Tilsæt din valgte urt eller urteblanding (frisk eller tørrede urter) f.eks. rosmaring, timian eller salvie. 
  3. Lad blandingen trække i ca. 10 min. i vandet
  4. Træd forsigtigt ned i badet og lad urterne og varmen slappe af i kroppen.

Tip: Nogle gode urter til et urtebad kann også være lavendel, kamille, pebermynte og eukalyptus. 

Græsk Thalassobad 

Et græsk thalassobad med havalger, der har en detox-effekt. Badet indeholder spirulina, som kan købes i pulveriseret form i helsekostbutikker. Det pulveriserede grønne produkt indeholder naturlige udrensende og afgiftende mineraler fra havet. Pulveret indeholder næringsstoffer såsom vitaminer og proteiner, som har en plejende effekt på huden. Tilsæt 6-7 spsk. af pulveret til badevandet.

 

 

Grøn Te Bad 

En spa-oplevelse inspireret af Japan, der indeholder grøn te med antioxidanter. Put 2-3 håndfulde af grønne teblade i badevandet og lad dem trække i 6-8 minutter, før du går i badet. Grøn te indeholder mange antioxidanter, som kan styrke og regenerere kroppens celler, både indvendigt og udvendigt. Det har også anti-ageing egenskaber. Forkæl dig selv med en kop grøn te efter dit bad for at fuldende din spa-oplevelse.

Aromaterapibad 

Et beroligende bad med både aromaterapi og romantiske rosenblade. Aromaterapi er en behandlingsform, hvor man bruger duftende essenser til at påvirke sindet. Duftene kan enten have en opkvikkende virkning (fx citrusduft) eller en afspændende virkning (fx lavendel- og jasminduft). Tilføj ca. 30 dråber aromaterapeutisk olie og drys en generøs mængde friske rosenblade i badevandet.

Andre produkter til badet

Soft Obsession - Nourishing Body Oil

Argan Soap - Milky Body bar

Green Mint - Hair Shampoo 

Smooth Jojoba - Hair Conditioner 

Mandarin Refresher - Liquid Soap Exfoliator

Orange & Ginger Soap - Hand & Body Wash  

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort