Trustpilot

Tærte med svampe og vesterhavsost

Er du også vild med svampe? 

Jeg elsker svampe, og desuden elsker jeg at spise sæsonens råvarer. Denne lækre tærte med svampe og vesterhavsost er perfekt til de kødfrie dage, og tager ikke lang tid at lave. 

Opskriften kan bruges med lige de svampe du foretrækker. Jeg brugte champignon. Champignon er en sund og nærende ingrediens, da den primært består af vand og har få kalorier. Den er fyldt med næringsstoffer, som kroppen har brug for, som få kulhydrater, lidt fedtstof, ingen kolesterol og et højt indhold af proteiner, fibre, vitaminer og mineraler. Desuden indeholder mange svampe et højt indhold af D-vitamin, som er vigtigt for vores sundhed og som mange danskere ofte får for lidt af.

Denne tærte med svampe og vesterhavsost er derfor ikke kun en smagsoplevelse, men også et sundt valg.

Tærte med svampe og vesterhavsost

 Ingredienser

Tærtedej (du kan enten vælge selv at lave en tærtedej, eller købe en færdiglavet- jeg synes personligt, at en færdiglavet smager ligeså godt som en hjemmelavet)

- 2 løg

- 250 g. svampe

- 1,5 spsk olie

- 0,5 spsk smør

- Et par kviste frisk timian 

- 4 æg

- 5 spsk creme fraiche 

- 0,5 tsk muskatnød

- 90 g. Vesterhavsost (andre oste kan også bruges)

 

Sådan gør du:

Tænd først din ovn på 190 grader (varmluft). Herefter tager du din tærtedej og lægger den i et tærtefad. Forbag herefter tærtebunden i ca. 10 i ovnen. 

Imens tærtebunden forbager i ovnen tilberedes fyldet. Start med at hakke løg og svampe i skiver. Steg herefter løg, svampe og halvdelen af timianen på panden i lidt olie (6-7 minutter)

Creme fraich, æg, muskatnød, halvdelen af osten og det sidste timian piskes godt sammen. 

Tag din tærtebund ud af ovnen, og kom nu svampe/løg-fyldet på bunden, og derefter din æggelanding - bag tærten i 15 min.

Tag din tærte ud, og tilsæt resten af osten, og tærten bages i yderligere 10-15 min. 

Velbekomme!

 

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort