Trustpilot

Undgå tør og ru baby-hud

 

Som ny forælder kan det være en udfordring at holde øje med alt, hvad ens baby har brug for, og tør hud er en af de mest almindelige problemer, som mange forældre står overfor. Tør hud kan være ubehageligt for babyen og kan også føre til irritation og rødme, så det er vigtigt at tage sig af det på en ordentlig måde. I dette blogopslag vil vi dele nogle tips og tricks til, hvordan man kan holde babyens hud blød og glat, så du kan undgå tør og ru hud og sikre, at din lille én føler sig godt tilpas og velplejet.

Beskyt mod hudirriterende stoffer 

Babyers hud er ekstremt følsom og reaktiv, og selv let berøring eller pres kan få huden til at blusse op. Når det kommer til indførelsen af fast føde, kan babyens hud reagere på forskellige typer grød, mos, frugt og grøntsager, da disse kan indeholde hudirriterende stoffer. Det kan være en god idé at påføre en tynd olie på huden før måltiderne, da dette kan skabe en beskyttende barriere mod hudirritation. 

Shop de lækreste babyolier her.

 

Skån huden ved vask

Babyens hud kan blive særligt følsom, når den dagligt vaskes flere gange efter måltider. Derfor er det vigtigt at bruge bløde bomuldsklude eller vat, der er fugtet i lunkent vand, for at skåne huden. Hvis der er madrester, kan man bruge en babyrensebalsam, der er rig på blødgørende fedtstoffer, til at opløse og blødgøre eventuelle hårde pletter på huden og vaske babyens fine hud forsigtigt og effektivt. Efter vask er det en god idé at pleje og berolige huden med et par dråber økologisk babyolie, som danner en overfladebeskyttende film og lindrer huden. 

 

Vind og kulde 

Vejret kan være barskt for en lille babys fine hud, især når der vind og kulde. Det er vigtigt at sørge for at beskytte babyens hud godt under udendørsophold. De fleste lader de små sove ude i barnevognen og generelt tilbringer meget tid udendørs, og dette kan være ekstremt hårdt for huden. Sørg her for at fugte huden godt, men sørg for at produktet er frostsikkert. 

Grunden til at babys hud er ekstremt sart, er fordi at den endnu ikke har dannet de ydre beskyttende hudlag på overfladen, også kendt som hudens syrekappe, som med tiden gør vores hud mindre følsom og mere modstandsdygtig over for ydre påvirkninger. Især kinderne er udsatte for tør og ru hud, da det kan udvikle sig til tørhedseksem hos babyer og småbørn, på grund af vores kolde og barske klima. Derfor er cremer eller olier også nyttige til at forebygge dette problem.

Healing mint balm fra Amazing Space er en naturlig stick til daglig lindring af tørhed forårsaget af vintervejr, frost, savl og sol. Lindrer tørhed i ansigt, sprukne læber, hudafskrabninger, insektbid og sarte brystvorter. 

Healing mint Balm fra Amazing Space er ligeledes perfekt og frostsikker i den kolde tid, og når babyer sover ude. Den har også en helende effekt på moderens brystvorter efter amning. 

Se alle vores milde babyplejeprodukter på lalume.dk 

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort