Trustpilot

5 holistiske løsninger på tør hud!

Døjer du med tør hud, har prøvet adskillige cremer, men intet hjælper? Læs med her og få bugt med din tørre hud med disse 5 holistiske løsninger.

5 holistiske løsninger mod tør hud

Mange oplever at deres hud føles tør, selvom de bruger flere forskellige cremer. Dette kan skyldes enten fugttørhed eller fedttørhed i huden. Fugttørhed er en tilstand, der kan ændres ved at ændre brugen af produkter, undgå solen og ændre livsstil. Fedttørhed er mere afhængig af kroppens hormonsystem og kan være sværere at påvirke, men symptomerne kan reduceres ved at bruge holistiske løsninger.

For at slippe af med din tørhed er det vigtigt at du overvejer om din hud er fugt- eller fedttør. Tilfører man fugt til en hud, der i virkeligheden mangler fedt, vil det ikke løse problemet med tørhed.

1. Fugttør eller fedttør hud?

Tegn på at din hud mangler fugt:

  • Hvis din hud føles stram efter at have været i bad, eller efter at have været i kontakt med vand
  • Hvis din hud bliver fedtet eller skinnende i løbet af dagen

Hvis du kan nikke genkende til disse symptomer, så mangler din hud fugt. En god ide mod fugttør hud er at benytte serum og olie. Særligt olie om natten er en god ide, da olien medvirker til at fugten i huden fordamper langsommere. 

Hvis du ikke kan nikke genkende til øvrige symptomer, kan dette være et tegn på, at du døjer med en fedttør hud. Hvis din hud er fedttør kræver den fedt/olie. Fugtmasker, serum og creme i kombination er en god ide. Husk altid at lade produktet trænge helt ind inden at du påfører næste lag.

1. Drik rigeligt med vand

Døjer du med fugttør hud skal du sørger for at drikke meget vand. Men synes du også, at det er svært at nå op på de 1,5 liter vand om dagen, så læs evt. vores blogindlæg om, hvordan du på simpel vis selv kan lave læskende soft drinks helt uden tilsætningsstoffer, sukker eller sødemidler.

Læs blogindlæget her

2. Sørg for at få de vigtige fedtstoffer

En anden vigtig faktor som kan være med til at mindske fedttør hud, er at indtage de vigtige fedtstoffer, som findes i f.eks. avocado, fisk, nødder og olie. Huden er det sidste organ, der bliver mættet med fedt, når alle andre organer er mættet - derfor er det vigtigt at få tilpas nok fedt gennem din kost, så fedtet når frem til huden også. 

3. Få styr på dit hormonsystem

Det trejde råd er at inddrage kosttilskud i din daglige rutine. På Lalume.dk finder du en lang række kosttilskud, som alle bidrager til kroppens hormonsystem.

Find dem her

4. Pas på solens stråler 

Selvom sommer og sol er så dejligt, så er det ikke altid at huden er enig. Solen udtørrer huden og det er derfor vigtigt at passe på. Tag ikke overdrevet mængder af sol og sørg altid for at benytte solcreme, når huden udsættes for sol. Se evt. vores udvalg af solcreme lige her

Håber at, dette har hjulpet dig med at blive klogere på din hud og dens behov :) 

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort