Trustpilot

Hvad virker mod rynker? - Mine bedste råd!

Rynker kommer som et naturligt resultat af livsstil, aldring og udefrakommende faktorer som sollys mv. Der er altså mange årsager til hvorfor rynkerne kommer, og det gode ved det er, at der også er mange muligheder for at afhjælpe dem! Jeg giver dig her, nogle af mine bedste råd til at holde rynkerne på afstand. 

Dog vil jeg gerne gøre dig opmærksom på, at du kan hverken fjerne eller undgå rynker helt, men der er flere ting, du kan gøre for at minimere dem. Og husk, at aldring sagtens kan ske med ynde. Det handler altså ikke om at holde rynkerne væk for en værd pris, men om at holde huden sund og frisk og den vej igennem skabe en glat og mere ensartet hud! 

Spis dig til færre rynker!

En sund og varieret kost er vigtig, når du vil passe godt på din hud. Særligt A-vitamin giver god næring til huden, når vi gerne vil holde den ung. A-vitamin findes blandt andet i æggeblommer, laks, gulerødder og peberfrugter.

Der er ligeledes fokus på antioxidanter, når det kommer til rynker. Man ved i dag at antioxidanter hæmmer den oxideringsreaktion, som sker mellem de frie iltradikaler der er i vores miljøet og vores hud. Det er bl.a. iltradikalerne der får huden til at se slap og rynket ud, og derfor er det en fordel at indtage antioxidanter for at mindske 'rynke'-processen. Der inden antioxidanter i b.l.a. chokolade, nødder, frugt og grønt

Du kan også spise kollagen i form af kosttilskud - det kan du læse mere om i blogopslaget HER. Kollagen øger dannelsen af hudceller og er derfor med til at gøre huden mere smidig og mindske de fine rynker. Og så findes kollagen naturligt i kroppen, hvorfor det faktisk blot booster kroppens egne 'ingredienser'

 

Afhjælp rynker udefra med serum!

Udover kosten, kan du også afhjælpe rynker udefra ved hjælp af serumer. 

Særligt serum der indeholder fugtboostende hyaluronsyre, A-vitamin, C-vitamin og peptider. Disse ingredienser findes naturligt i huden, men indholdet bliver mindre med alderen. Derfor kan du holde den ungdommelig og sund ved at tilføje disse ingredienser og opnå et højere niveau end din egentlige alder naturligt 'tillader'. Ret smart!

Amazing Space har lavet en serum (Formula A serum - Wrinkle reducer) med netop disse ingredienser. Serummen er reparerende, opstrammende og super fugtplejende. Den genopbygger hudens fibre, samt reparerer og forfiner effektivt ved skader, ar og rynker. Konsistensen er let og fin som silke, hvilket tillader den at trænge dybt ned i huden for optimal effekt. Huden kan ånde frit, udskille affaldsstoffer og optage ilt om natten under hvile. Den er desunden perfekt under dagcreme, eller solcreme som også er meget essentielt for at holde rynkerne nede.
... hvilket leder mig fint hen til sidste punkt...

 

Husk creme og solcreme!

Mit sidste råd jeg i denne omgang, er at påføre en god creme og eventuelt solcreme, når vejret er til det. Creme er med til beskytte huden mod kulde, vind og vejr som ellers udtørre huden, hvilket resultere i en hud der er tør uden elasticitet (og dermed rynker!).

Solcreme anbefales ofte hele året rundt, men jeg er nu fortaler for at huden får lov til at få lidt solstråler i vinterhalvåret uden solcreme. Det er mest af alt fordi vores niveau af D-vitamin falder drastisk. Så jeg tror på at solen er mere til gavn end skade for os, når vi får den i begrænset mængder. Men når det er sagt, skal vi selvfølgelig huske solcremen de dage vi opholder os udenfor i solskin, for at beskytte huden mod rynker.
Husk at ikke alle solcreme beskytter mod rynker! Nogle beskytter kun mod solforbrænding. Det er kun solcreme der indeholder UVB som afhjælper aldring, så vær sikker på at du anvender sådan en! (Alle solcreme der forhandles gennem os indeholder selvfølgelig UVB) 

Du kan finde vores udvalg af cremer og solcremer her. 

 

Kærligste, 

Anne-Mette

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort